Známá směs koření a sušené zeleniny, používaná jako univerzální dochucovadlo do polévek, omáček, masa, rýže, těstovin nebo zeleninových jídel.
Složení:
- Jedlá sůl (obvykle 50–60 %)
- Sušená zelenina (mrkev, celer, petržel, cibule, pastinák, paprika, brambory, pórek)
- Cukr
- Koření a bylinky (pepř, kurkuma, petrželová nať, libeček apod.).
Použití:
Slaná jídla
-
Polévky a vývary – rychlé dochucení zeleninových, masových nebo luštěninových polévek
-
Omáčky a guláše – zahuštění a zvýraznění chuti
-
Dušená a pečená masa – kuřecí, vepřové, hovězí i ryby
-
Rýže, těstoviny, brambory – dochucení příloh bez přidání mnoha jednotlivých koření
-
Zelenina a luštěniny – zvýraznění přirozené chuti surovin
-
Přidává se do salátových dresinků, dipů, pomazánek a majonéz
-
Dodává jemnou zeleninovou a kořeněnou chuť
-
Kombinuje se s olejem, citronem, kořením a bylinkami pro rychlé marinování masa, tofu nebo zeleniny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
.png)

