KARI
Směs koření, která pochází z indické kuchyně, ale používá se i v dalších asijských kuchyních.
| Kategorie: | Jednodruhové |
|---|
Kari je směs koření, která pochází z indické kuchyně, ale používá se i v asijských a orientálních.
Nejedná se o jedno konkrétní koření, ale mix různých druhů s přídavkem sušených bylin, vytvářející typickou chuť a vůni pokrmů.
Složení: kurkuma, pepř č. mletý, hořčičné semínko, koriandr, zázvor, muškátový oříšek ml., kardamom, sůl, škrob
Barva: obvykle žlutá až zlatá (díky kurkumě).
V kuchyni:
|
Použití |
Příklady |
|
Indická a asijská jídla |
kari omáčky, masala, dhal (čočka) |
|
Masové pokrmy |
kuře, jehněčí, hovězí |
|
Zelenina a luštěniny |
cizrna, fazole, květák, brambory |
|
Polévky |
zeleninové, kokosové, kokosové kari |
|
Rýže a přílohy |
basmati rýže, pilaf |
|
Marinády |
na maso, ryby nebo tofu |
|
Dresinky a omáčky |
jogurtové, kokosové |
Kari se obvykle restuje na oleji (na začátku vaření), aby se uvolnila vůně a chuť.
Skladuj v suchu a temnu, aby si uchoval aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
.png)

