CAYENNSKÝ PEPŘ
Ostrá, štiplavá, lehce kouřová vůně s chutí velmi pálivou s lehce ovocným nebo zemitým podtónem.
| Kategorie: | Jednodruhové |
|---|
Cayennský pepř (neboli kajenský) je velmi pálivé koření vyráběné z mletých chilli papriček rodu Capsicum annuum, z odrůdy Cayenne.
Má temně červenou barvu a ostrou pálivou chuť.
Použití v kuchyni všude tam, kde chcete dát pokrmům pořádný říz!
V české a evropské kuchyni:
-
dochucení gulášů, polévek a omáček
-
marinády na maso
-
pikantní pomazánky a dipy
V mezinárodní kuchyni:
-
Tex-Mex (tacos, chilli con carne)
-
Karibská a kreolská kuchyně
-
Asijské pokrmy (nudle, wok)
-
kari směsi, pikantní kořenicí směsi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
.png)

